Work &
travel USA

Work &
travel Nemačka

Work &
study KANADA

Internship
trainee USA

5 najčešćih pitanja budućih Work and Travel studenata

Sve je više budućih Work and Travel studenata. Ako si jedan od njih ili planiraš da budeš, ovde pronađi odgovore na 5 najčešćih pitanja:

pitanja budućih Work and Travel studenata

1. Koju lokaciju da odaberem?

Odabir lokacije se do sad pokazao kao najveća briga naših studenata. U suštini svi su shvatili poentu tek kad odu – bilo im je dobro jedino ako su se uklopili sa ljudima, izgradili nova prijateljstva i dobro se zabavljali. Dakle lokacija zaista nije najbitnija stavka cele priče… Pročitaj više o najinstagramable lokacijama part 1 i part 2, pa će ti to pomoći da na osnovu aktivnosti, klime i uopšte izgleda mesta odlučiš gde ćeš.

2. Koji posao ću raditi?

Poslovi na Work and Travel programu su sezonskog tipa, stoga ti nije potrebno prethodno iskustvo i znanje. To su pozicije u hotelima, restoranima, prodavnicama, buticima, zabavnim parkovima itd… Od nivoa znanja tvog engleskog jeizka zavisi koju poziciju ćeš dobiti. Ti biraš tip poslodavca (hotel, restoran…), a poslodavac na intervjuu procenjuje koja pozicija je kod njega najbolja za tebe.

3. Sa kim da idem na program?

Na program možeš otići sa devojkom/dečkom ili prijateljem. Samo je važno da se prijavite i naglasite da idete zajedno kako bismo mogli da vas pošaljemo na isto mesto, a u većini slučajeva i kod istog poslodavca. Mnogi se prijavljuju i sami, ali ih spojimo sa ostalim našim studentima koji idu na istu lokaciju.

4. Koja je cena programa?

Cena za full program je $1595 , a za self $1195. Na više načina možeš da ga isplatiš. Najbolja opcija je sa najmanjom ratom koja se kreće već od 16 eura, ako se prijaviš na vreme. Postoji i mogućnost da preko nas digneš kredit sa 0% kamate, na jednak broj rata. Pozovi nas za više informacija ili nas kontaktiraj na facebook-u.

5. Šta dobijam programom?

Mnogi se prijavljuju na program da bi zaradili novac. Istina je, zaradićeš. I to toliko da shvatiš da je novac poslednja stavka na listi. Dobićeš iskustvo i poslovno i životno. Steći ćeš prijatelje i uspomene za ceo život. Savladaćeš engleski jezik u potpunostis i otvoriti sebi nove horizonte kako na privatnom tako i poslovnom planu. Tvoja svest će se podići na novi nivo, i tek ćeš onda želeti da radiš na sebi šve više i svakim korakom ići stepenicu iznad.

Izazovi budućih Work and Travel studenata

Ono što je najbitinije u situacijama koji ti slede je hrabrost i vera! Ako dovoljno veruješ u sebe i dovoljno si hrabar da se upustiš u ovu avanturu, izazovi će ti proći glatko i slatko. Intervju sa poslodavcem je prvi izazov gde moraš da savladaš tremu i prikažeš se u najboljem svetlu. Još jedan od izazova budućih Work and Travel studenata je i intervju na viziranju gde takođe moraš da uradiš isto. Budi smiren i uveren da će sve proći kako treba ako ti je ,,suđeno” da odeš! Držimo ti fige! ✊🏼

Komentari su zatvoreni

close icon